Linda de Munck wil choqueren met blote borsten op Instagram

Linda de Munck (24) vindt dat we ons wat minder moeten schamen. Daarom maakt ze video’s over seks en poseert ze naakt op Instagram.
Linda de Munck (rechts). ©3FM Tussenuur

Ik schrok een beetje toen ik je Instagram bekeek. Blote borsten.

“Dat is de bedoeling. Even choqueren: dat stimuleert om erover na te denken en zo ontstaat discussie.”

Discussie waarover?

“De preutsheid omtrent het naakte vrouwenlichaam, in dit geval. Mijn tepels moet ik censureren van Instagram, want de maatschappij heeft van vrouwenborsten, in tegenstelling tot mannenborsten, iets seksueels gemaakt. Dat wil ik gelijktrekken.”

Kom je die schaamte veel tegen in jouw kringen?

“Ik leef in een best wel open-minded bubbel, maar heb vriendinnen die hun benen dagelijks scheren uit angst dat mensen anders een haartje ontdekken. Weer zoiets kroms. Ik laat mijn okselhaar daarom staan. Om een statement te maken, maar ook omdat ik het mooi vind.”

Nog even over die borsten. Wat als vrouwen zich daar niet voor schamen, maar ze liever privé willen houden?

“Dat is hun goed recht. Het is wel belangrijk dat er ook vrouwen zijn die een meer activistische rol aannemen, anders komt er nooit verandering.”

Schaam jij je weleens? In je video’s praat je openhartig over seks.

“Nee, nooit. Veel vrouwen vinden het ongemakkelijk om over seks te praten, dat taboe wil ik doorbreken. Ook erg: veel meiden van een jaar of twaalf sturen me: ‘Hey Linda, is het raar om op deze leeftijd te masturberen?’ Ik leg uit dat iedereen het doet, ze geen slechte mensen zijn en dat ze er vooral van moeten genieten.”

Zijn er nog taboes die doorbroken moeten worden?

“Nou, mijn laatste video ging over poepen. Dat is ook een dingetje onder vrouwen, blijkbaar.”